Sikkens Prize

Performance door Eef van Breen Group en Envisions

Performance door Eef van Breen Group en Envisions

De multidisciplinaire muzikanten Eef van Breen Group en designcollectief Envisions hebben de handen ineengeslagen voor een bijzondere performance, voorafgaand aan de prijsuitreiking aan ontwerper Hella Jongerius op zondag 26 maart in De Doelen in Rotterdam.

In de performance ‘A Tribute to Hella Jongerius’ reflecteren de twee groepen op het werk van Jongerius en haar kleurgebruik. Geluid, licht, kleur en sculptuur worden gecombineerd in een betoverende optreden dat de zintuigen van de gasten zal prikkelen en tevens het decor zal vormen voor het overige programma.

nieuws-Eef-van-Breen_1

Eef van Breen Group

De Eef van Breen Group wordt geleid door componist, trompettist, zanger en initiator Eef van Breen (1978). Hij vertelt verhalen met muziek en creëert multidisciplinaire composities, waarvoor hij regelmatig samenwerkt met kunstenaars uit verschillende disciplines. Zijn eigen Eef van Breen Group is daarvoor zijn belangrijkste platform. Van Breen heeft theaterproducties geschreven voor het Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep Amsterdam, een fanfare voor Crescendo Nieuwveen, kamermuziek voor Duo Billitis en een Klingon Opera door Floris Schönfelt. Tourend door Nederland is Eef van Breen Group op verschillende locaties te vinden; cafés, concertzalen, theaters en zelfs in de buitenlucht.

nieuws-Eef-van-Breen_2

Envisions

Gedreven door het idee ‘experimentation is the key to innovation’, toont Envisions alles behalve het eindproduct. Envisions is een Nederlands collectief van jonge getalenteerde ontwerpers – geleid door Simone Post en Sanne Schuurman – met een focus op het experimentele ontwerpproces, gerelateerd aan kleur, materialen en technieken. Door de nadruk te leggen op de waarde van het experimentele proces, is er meer ruimte voor innovatie en ontstaan er onverwachte resultaten en toepassingen. Hun werk was eerder onder ander ete zijn bij de Salone del Mobile, Dutch Design Week en NYCxDESIGN.

nieuws-Eef-van-Breen_3
Sikkens Prize