Sikkens Prize
Mondrian Lecture

Narayan Khandekar geeft de Mondrian Lecture 2017

Narayan Khandekar geeft de Mondrian Lecture 2017

De vermaarde wetenschapper op het gebied van conservering en kleur, Dr. Narayan Khandekar, spreekt de Mondrian Lecture uit tijdens de uitreiking van de Sikkens Prize aan Hella Jongerius op zondag 26 maart a.s. in De Doelen in Rotterdam.

Collecting Colour

In Collecting Colour neemt hij ons mee naar de Harvard Art Museums waar de wereldberoemde Forbes Pigment Collection wordt bewaard en nog steeds wordt aangevuld met nieuwe kleurmonsters. Hij laat ons zien op welke manier deze verzameling pigmenten nog steeds wordt geraadpleegd in onderzoek naar en restauratie van kunstwerken van onder meer Jackson Pollock, Mark Rothko, Eugène Delacroix en Aboriginal kunstenaars.

mondrianlecture_2017-_NARAYAN_KHANDEKAR_5  
mondrianlecture_2017-_NARAYAN_KHANDEKAR_4  

Over Narayan Khandekar

Narayan Khandekar is directeur van het Straus Center for Conservation and Technical Studies, directeur van het Center for the Technical Study of Modern Art, en hoofd van het Analytical Laboratory van de Harvard Art Museums. Zijn interesses liggen bij het technisch onderzoek naar schilderijen en schildermaterialen. Hij is de auteur van meer dan zestig publicaties.

Sikkens uitreiking – Iris Bergman 14 medium